prva strana

Sreda, 1. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Mart 2005 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Ko te Valjevo ne bi voleo

Branko Vićentijević

BOL BOLUJU...

– Tek će se videti da li će, kako je najavljivano, biti smenjeni samo oni direktori, koji su „loše radili” ili će „metla” zakačiti sve dosadašnje rukovodioce, što se, nama bar, čini izvesnijim. Da je to tako svedoči i nenadana „bolest” odbornika PSS-a, Miloša Alimpijevića i Rodoljuba Jevtića, zbog čega je odložena sednica 8. februara. Kada su oni „ozdravili”, na sednici održanoj 18. februara, nelegalni predsednik opštinskog parlamenta, advokat Miroslav Vuković (NS), (ne)očekivano je dao pauzu upravo pred „seču knezova”. Konsultacije „u Žarkovoj (Kovačevoj) kancelariji” potrajale su pola sata, a skupštinskim kuloarima je prostrujalo da će „kvorum opet pući” jer PSS i Alimpijević „nisu namireni”.

Miško (Alimpijević), navodno, tražio fotelju u JP „Stubo-Rovni”, pa su socijalisti (SPS) hteli da napuste sednicu. Ne treba mnogo brinuti, upražnjeno je direktorsko mesto u Pijačnoj upravi „Polet”, tamo je keša svaki dan „k’o šaše”, mogli bi da se zbrinu i Miško i drugarica mu partijska, opštinska menadžerka Divna (Novaković).

Ostaje, naravno, večno presabiranje o tome ko je bio bolji, Kurta ili Murta, kao i uzdasi običnih smrtnika uz refren „Ko te, Valjevo, ne bi voleo”.